Δωρεάν αποστολές εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 100€

Εγκυμοσύνη σκύλου: Συμβουλές

Τι πρέπει να γνωρίζετε τώρα που η σκυλίτσα σας είναι έγκυος;

Η είδηση ότι η αγαπημένη σας σκυλίτσα είναι έγκυος είναι συναρπαστική και ενθουσιαστική. Τώρα, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε και να παράσχετε τη σωστή φροντίδα για τη μητέρα και τα κουτάβια της. Εδώ είναι μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Επίσκεψη στον κτηνίατρο: Η πρώτη και σημαντικότερη κίνηση είναι να κλείσετε ραντεβού με τον κτηνίατρο. Ο ειδικός θα εκτιμήσει την κατάσταση της σκυλίτσας σας και θα παράσχει συμβουλές σχετικά με την διατροφή, την άσκηση, και την προετοιμασία για τη γέννα.

2. Διατροφή: Η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κρίσιμη για την υγεία της μητέρας και των κουταβιών. Ο κτηνίατρος μπορεί να σας συνιστά τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και να σας παρέχει οδηγίες σχετικά με τη συχνότητα και την ποσότητα των γευμάτων.

Είναι σημαντικό να παρέχετε στη σκυλίτσα σας μια ισορροπημένη διατροφή που θα πληροί τις ειδικές διατροφικές ανάγκες που προκύπτουν από την εγκυμοσύνη. Εδώ είναι μερικές λεπτομέρειες για τη διατροφή της:

α. Πρωτεΐνες: Οι πρωτεΐνες είναι ουσιώδεις για την ανάπτυξη των κουταβιών και την υγεία της μητέρας. Επιλέξτε ένα καλό ποιοτικό πρωτεϊνικό φαγητό για ενήλικες σκύλους ή ειδικά φαγητά για κυοφόρες σκυλίτσες που παρέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

β. Λιπαρά: Τα υγιή λιπαρά είναι απαραίτητα για την υγεία του κυοφόρου σκύλου και την ανάπτυξη των κουταβιών. Επιλέξτε φαγητά που περιέχουν υγιεινές πηγές λιπαρών όπως λιπαρά οξέα από ψάρια, λάδια φυτικής προέλευσης και λίπη από πτηνά.

γ. Υδατάνθρακες: Οι υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια και είναι σημαντικοί για την υγεία της μητέρας και την παραγωγή γάλακτος μετά τη γέννα. Επιλέξτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες όπως καλαμπόκι, ρύζι και πατάτα.

δ. Βιταμίνες και μέταλλα: Η εγκυμοσύνη αυξάνει τις ανάγκες της σκύλας για βιταμίνες και μέταλλα. Επιλέξτε φαγητά που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, ή συμπληρώματα διατροφής που προτείνονται από τον κτηνίατρο.

ε. Συμβουλές από τον κτηνίατρο: Κάθε σκύλος είναι μοναδικός και οι διατροφικές του ανάγκες μπορεί να διαφέρουν. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για προσαρμοσμένες συμβουλές σχετικά με τη διατροφή της σκυλίτσας σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πάντα θυμάστε να παρέχετε αρκετό νερό για τη σκυλίτσα σας και να παρακολουθείτε την κατάστασή της προσεκτικά. Η διατροφή της είναι βασική για την υγεία και την ευημερία της και των κουταβιών της.

3. Φυσική άσκηση: Η άσκηση είναι σημαντική για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης της σκυλίτσας σας, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο. Μικρές βόλτες και ελαφριές ασκήσεις είναι ιδανικές, αποφεύγοντας την υπερβολική κόπωση.

4. Προετοιμασία για τη γέννα: Δημιουργήστε έναν ήσυχο και άνετο χώρο για τη γέννα. Ένας καθαρός και ευρύχωρος χώρος με αρκετό φως και καλή αερισμό είναι απαραίτητος. Επίσης, να έχετε στη διάθεσή σας απαραίτητα είδη όπως πετσέτες, απολυμαντικό, και κουβέρτες.

5. Συμπτώματα προβλημάτων: Παρατηρείτε τη σκυλίτσα σας για οποιαδήποτε ανησυχητικά σημάδια ή συμπτώματα όπως απώλεια της όρεξης, επιληψία, ή απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά. Αν διαπιστώσετε οτιδήποτε που σας προβληματίζει, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο σας.

Αυτά είναι ορισμένα από τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε τώρα που η σκυλίτσα σας είναι έγκυος. Η προσοχή, η φροντίδα και η προετοιμασία θα διασφαλίσουν μια ομαλή και υγιή εγκυμοσύνη, καθώς και μια ασφαλή και επιτυχημένη γέννα.

 

X