Δωρεάν αποστολές εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 100€

Γιατί ο Σκύλος σου σε Γλείφει Συνέχεια ;

Πάμε να δούμε 7 λόγους που ο σκύλος σου σε γλείφει συνέχεια:

1.Σε καλωσορίζει όταν έρχεσαι σπίτι

Μία απλή εξήγηση είναι ότι ο σκυλάκος  χαίρεται όταν σε βλέπει να μπαίνεις από την πόρτα και είναι ο τρόπος του να σου πει “καλώς ήρθες”. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι εκείνη τη στιγμή που σε υποδέχεται το ένστικτό του είναι πιο έντονο. Πιο συγκεκριμένα τα άγρια ζώα στη φύση όπως λύκοι, οι αλεπούδες, τα κογιότ και άλλα, έχουν παρατηρηθεί να γλείφουν τα μέλη της αγέλης τους όταν αυτά επιστρέφουν από το κυνήγι τη βόλτα τους.

2.Σου δείχνει την αγάπη του

Το γλύψιμο είναι ένα μέσο για να βρεθεί με την οικογένειά του και να εκδηλώσει την αγάπη και τη φροντίδα στους αγαπημένους του. Για παράδειγμα οι μαμάδες σκυλίτσες γλύφουν τα κουτάβια τους για να τα περιποιηθούν, να τα καθαρίσουν και να τους προσφέρουν ζεστασιά και φροντίδα. Έτσι και ο σκύλος σου προσπαθεί να σου δείξει τη σημασία που έχεις για εκείνον, όπως το πόσο δεμένος νιώθω μαζί σου και να σε φροντίσει όπως μπορεί.

3.Θέλει να σε στηρίξει 

Ο σκύλος σου είναι πολύ ευαίσθητος με τα συναισθήματά σου. Οι σκύλοι συμβιώνουν για χρόνια μας με τους ανθρώπους και έχουν εξελιχθεί δίπλα τους,  έτσι έχουν αναπτύξει τρομερά την ικανότητα τον αντιλαμβάνονται τα ανθρώπινα συναισθήματα για αυτό αντιδρούν άμεσα σε αυτά. Αν είσαι στρεσαρισμένος η στεναχωρημένος ο σκύλος μπορεί να το νιώσει και να θέλει να σου δείξει ότι είναι εκεί για σένα. Μπορεί να έρθει να κάτσει δίπλα σου να σε ακουμπήσει με το σώμα του ή να σε γλύφει για να σε φροντίζει και να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Μία έρευνα που έγινε στο Λονδίνο το 2012 από δύο ερευνητές έδειξε ότι τα σκυλιά έχουν την τάση να συμπεριφέρονται υποστηρικτικά, σε ανθρώπους που δείχνουν στεναχωρημένοι. Οι σκύλοι αυτής της έρευνας αντιδρούσαν περισσότερους ανθρώπους που έκλαιγαν και πήγαινα να τους λείψουν παρά σε άλλες που κρατούσαν μία πιο ουδέτερη στάση.

 

4.Θέλει τη σημασία σου

Ο σκύλος σου με τον καιρό έχει μάθει ότι όταν σε γλύφει κερδίζει την προσοχή σου, οπότε το γλύψιμο μπορεί να είναι ένας τρόπος για να σε κάνει να το δώσει σημασία. Οι άνθρωποι συνήθως αντιδρούν στο γλύψιμο του σκύλου τους με χαμόγελο, χάδια και αγάπη. Άλλος λόγος που μπορεί να ζητάει τη  σημασία σου είναι για να του δώσεις φαγητό. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτή ίσως είναι μία ενστικτώδη συμπεριφορά την οποία παρατηρούμε και στα άγρια ζώα στη φύση, όπου τα ανήλικα γλείφουν το στόμα της μάνας τους όταν γυρνάνε από το κυνήγι, για να της δείξουμε ότι πεινάνε και χρειάζεται να το ταΐσει.

 

5. Έχεις ωραία γεύση

Μπορεί να αρέσει στον σκύλο σου να σε γλύφει περισσότερο όταν γυρνάς από την προπόνησή σου και είσαι ιδρωμένος. Τα σκυλιά έχουν τη δυνατότητα να νιώσουμε τη γλώσσα τους στην αλμυρή γεύση και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που κρύβεται πίσω από αυτό. Αν σου γλύφει τα χέρια και το πρόσωπο πιο έντονα μετά από κάθε γεύμα σου, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μείνει φαγητό στο πρόσωπό σου, ούτε ότι δεν έπλυνες καλά τα χέρια σου. Η όσφρηση των σκυλιών μπορεί να ανιχνεύσει οσμές που εσύ δεν έχεις καμιά ιδέα ότι βρίσκονται ακόμα επάνω σου. Είχες κάνει τα πάντα για να τις αφαιρέσεις.

6.Νιώθει ανησυχία

Μπορεί ο σκύλος να σε γλύφει για να λάβει από σένα μία αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να κάνω το σκύλο σου ανησυχο. Πρώτα από όλα η συμπεριφορά σου. Μπορεί να μην κάνεις κάτι επίτηδες αλλά το σκυλί σου να το παρερμηνεύσει, και περιστασιακά να ανησυχήσει, για παράδειγμα να φωνάξεις τη φίλη σου ενώ το σκυλί σου κάθεται δίπλα σου, να άκουσε τις φωνές σου και νιώσε την ένταση σου. Ή να έχετε μόλις μετακομίσεις ένα καινούργιο σπίτι.  Δεύτερον , σκυλιά με προβλήματα αποχωρισμού. Μπορεί να βιώνουν για παραπάνω χρόνο ανησυχία ακόμα και αν έχει επιστρέψει ο ιδιοκτήτης στο σπίτι. Τρίτον κάποια σκυλιά έχουν κληρονομική προδιάθεση για στρες και την ανησυχία, οπότε το νιώθουν έτσι πιο συχνά από άλλα και για αυτό το λόγο συνήθως,  χρειάζονται πιο έντονα τον καθησυχασμό των δικών τους ανθρώπων.

7.Αλλαγή

Υπάρχει μία ακόμα θεωρία που υποστηρίζει ότι το γλύψιμο είναι μία μορφή υποταγής από το σκύλο σου προς εσένα. Και αυτή βασίζεται στο ένστικτό του, πιο συγκεκριμένα τα ζώα στην άγρια φύση έχουν την τάση να γλύφουν το πιο κυρίαρχο μέλος της αγέλης τους . Μπορεί να το παρατηρήσεις τη συμπεριφορά του όταν έχεις θυμώσει μαζί του για κάτι που δεν έπρεπε να κάνει, αν αμέσως μετά σε πλησιάζει για να σε γλύψει, παρόλο που δεν έχεις μαλώσει είναι ο τρόπος του για να διορθώσει τα πράγματα μεταξύ σας, και να νιώσει πως τον αγαπάς, ότι είστε φίλοι και πως είσαι πολύ χαρούμενος μαζί τους.  Είναι σημαντικό να πούμε ότι όταν σε γλύφει ο σκύλος σου, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι, για να σου προσφέρει  αγάπη φροντίδα και ηρεμία. Όμως αν παρατηρήσεις  ότι το γλύψιμο είναι υπερβολικό, είτε είναι προς εσένα, είτε προς τον εαυτό του, είτε προς άλλα πράγματα τότε αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι σημάδι κάποιου άλλου προβλήματος, που κρύβεται από πίσω, όπως μία γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, κάποιος πόνος, αλλεργία σε κάτι ,και άλλα προβλήματα υγείας. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

X