Δωρεάν αποστολές εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 100€

Γιατί οι σκύλοι μας τρώνε χόρτα μερικές φορές;

Βλέπουμε καμία φορά κάποιον σκύλο να τρώει χόρτα και αναρωτιόμαστε γιατί. Γιατί ο σκύλος τρώει χόρτα; Λιγάκι περίεργο. Τι του συμβαίνει;

Ο σκύλος, ναι, είναι αλήθεια, καμία φορά τρώει χόρτα ή γρασίδι. Σίγουρα το έχουμε δει πολλοί από εμάς. Δεν το κάνει αυτό επειδή “την είδε” αγελάδα, αλλά συμβαίνει για 3 λόγους:

1) Όταν θέλουν να κάνουν εμετό γιατί νιώθουν ερεθισμό στο στομάχι, τρώνε χόρτα. Το χόρτο όταν φθάνει στο στομάχι, αναγκάζει το σκυλί να κάνει εμετό ωστε να ξαλαφρώσει. Τα κουτάβια τρώγοντας χόρτο βγάζουν μερικές φορές με τον εμετό τους σκουληκάκι (ασκαρίδες) και αυτός είναι ένας τρόπος για να απαλλαγούν από αυτά. Αυτός είναι ο… Σκυλίσιος τρόπος..

Ο ανθρώπινος τροπος είναι να δώσετε κάποιο αντιπαρασιτικό χάπι ή σιρόπι για σκουλήκια αφού πρώτα μιλήσετε με τον κτηνίατρο σας. Εκείνο που πρέπει να προσέξετε, αν ο σκύλος σας τρώει χόρτα, είναι να μην έχουν ψεκαστεί με διαφορά φυτοφάρμακα.

Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και ο σκύλος σας τα καταπιεί, τότε υπάρχει κίνδυνος να δηλητηριαστεί.

2) Τρώει το σκυλί χόρτα γιατί ίσως νιώθει την ανάγκη που έχει ο οργασμός του να προστεθούν φυτικές ίνες στο γεύμα του και το στομάχι του. Έτσι προστίθεται όγκος στο περιεχόμενο των εντέρων και βοηθά στην αποβολή του με τη μορφή κοπράνων.

3) Τα σκυλιά είναι σαρκοφάγα ζώα που αποβάλλουν το κρέας, αλλά δεν εξαρτάται η διατροφή τους απόλυτα από αυτό, όπως οι γάτες. Λίγο χόρτο ή κάποιες φυτικές τροφές δίνουν ποικιλία στην οποία δεν πρόκειται να φέρει αντιρρήση.

Επομένως μην πανικοβάλλεστε όταν δείτε το σκύλο σας να τρώει χόρτα. Μόνο προσέξτε μην είναι ψεκασμένα.

X