Δωρεάν αποστολές εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 100€

Γιατί η εκπαίδευση του σκύλου σας είναι σημαντική

Όλοι αγαπάμε τους τριχωτούς φίλους μας, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό να μη μπορούμε να διαχειριστούμε το κατοικίδιο ζώο μας αν δεν έχει εκπαιδευτεί προηγουμένως (κάτι που παρατηρείται συνήθως σε κουτάβια ή οικόσιτα αδέσποτα)

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται να εκπαιδεύσουν σκύλους, συχνά σκέφτονται φανταχτερά σόου όπου τα σκυλιά εκτελούν εντυπωσιακά κόλπα, όπως ισορροπία σε ένα skateboard ή δίνοντας στους ιδιοκτήτες τους ένα high five. Αν και αυτά μπορεί να είναι ενδιαφέροντα να τα κάνετε με τα σκυλιά σας, δεν είναι αυτό το ζητούμενο της εκπαίδευσης. Αντίθετα, όταν εκπαιδεύετε το σκυλί σας, το εκπαιδεύετε να προσέχει και να σέβεται το περιβάλλον σας με θετικό τρόπο, διαμορφώνοντας μακροχρόνιες αναμνήσεις κατά την διαδικασία. Εδώ είναι μερικοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να εκπαιδεύσετε τον νέο σας σύντροφο:

  • Βοηθά να χτίσετε μια σχέση μεταξύ εσάς και του σκύλου σας. Η εκπαίδευση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κατανοήσετε τον σκύλο σας και τι προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Η εκπαίδευση του κουταβιού σας μπορεί να δημιουργήσει ένα θεμέλιο εμπιστοσύνης μεταξύ εσάς και του σκύλου σας. Όταν καταφέρετε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας, θυμηθείτε να συνεχίσετε να επικεντρώνεστε στη θετική ενίσχυση της συμπεριφοράς του – η τιμωρία δεν θα του επιτρέψει να μάθει και, αντίθετα, θα θέσει τη σχέση σας μαζί του σε κίνδυνο. Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά, αλλά μην τιμωρείτε την κακή. Αυτό θα βοηθήσει την προπόνηση να πάει πιο ομαλά και πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να επενδύσετε σε εκπαιδευτικές λιχουδιές για να κάνετε την πτυχή της ανταμοιβής πιο διασκεδαστική τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας!
  • Μπορείτε να επιτρέψετε στον σκύλο σας να είναι πιο προσιτός. Εάν είστε κάποιος που έχει καλεσμένους ή φίλους να έρχονται συχνά στο σπίτι, τότε μπορεί να είναι δύσκολο για εκείνον να έχει έναν σκύλο να προσπαθεί να πηδήξει πάνω τους ή να τους γαβγίσει επιθετικά. Αυτό μπορεί όχι μόνο να κάνει τον σκύλο σας να φαίνεται πιο επικίνδυνος, αλλά μπορεί επίσης να σας αποθαρρύνει από το να προσκαλέσετε ξανά κόσμο. Το να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να – για παράδειγμα – να κουνάει την ουρά του με ενθουσιασμό αντί να πηδά πάνω σε έναν επισκέπτη μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο μακροπρόθεσμα.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε πίστη μεταξύ εσάς και του σκύλου σας. Ένας ισχυρός δεσμός εμπιστοσύνης και πίστης είναι σημαντικός όχι μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις με κάποιον σκύλο. Η εκπαίδευση του θα σημαίνει ότι ο σκύλος σας είναι πιο πιθανό να ακούσει τις εντολές σας, κάτι που μπορεί να γίνει χρήσιμο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή καθημερινές καταστάσεις. Αυτός είναι και πάλι ο λόγος που η θετική ενίσχυση είναι ζωτικής σημασίας. Η τιμωρία θα κάνει τον σκύλο σας να φοβάται και να σας επικρίνει, ενώ μια πιο ήπια προσέγγιση θα του επιτρέψει να σας εμπιστευτεί περισσότερο.
  • Ο σκύλος σας θα είναι πιο κοινωνικός με άλλους σκύλους. Εάν ένας σκύλος εκπαιδεύεται λανθασμένα ή δεν εκπαιδεύεται καθόλου, μπορεί να τον κάνει πιο δύσκολο να διαχειριστεί τον εαυτό του όταν συναντά έναν άλλο σκύλο. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνουν πιο επιθετικοί, ή το αντίθετο, μπορεί να γίνουν ντροπαλοί και ανήσυχοι.

Η εκπαίδευση του σκύλου σας μπορεί να έχει πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη, επομένως σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να το κάνετε. Εάν είστε προσωπικά πολύ απασχολημένοι για να τον εκπαιδεύσετε, υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορούν να τον εκπαιδεύσουν, οπότε σκεφτείτε να τον στείλετε  εκεί. Σας ευχόμαστε καλή τύχη σε εσάς και στην εκπαίδευση του σκύλου σας!

X