Δωρεάν αποστολές εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 100€

Πως Να Ταξιδέψεις Με Το Κατοικίδιο Σου Με Ασφάλεια

Με το αυτοκίνητο

Τα σκυλιά δεν πρέπει να περιφέρονται στο αυτοκίνητο

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ταξιδέψει ο σκύλος σας με το αυτοκίνητο είναι σε ένα κλουβί μεταφοράς  στο όχημα χρησιμοποιώντας ζώνη ασφαλείας ή άλλο ασφαλές μέσο. Τα συστήματα συγκράτησης σκύλων ή οι ζώνες ασφαλείας είναι χρήσιμα για να αποτρέπουν τον σκύλο σας να περιπλανάται γύρω από το αυτοκίνητο και να αποσπά την προσοχή του οδηγού, αλλά δεν έχει αποδειχθεί  ότι προστατεύουν αξιόπιστα τους σκύλους κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

 

Οι γάτες πρέπει να μετάφερονται ιδανικά σε κλουβί μεταφοράς

Οι περισσότερες γάτες δεν αισθάνονται άνετα να ταξιδεύουν με αυτοκίνητα, επομένως για την ασφάλειά τους καθώς και τη δική σας, κρατήστε τις σε ένα κλουβί μεταφοράς. Είναι σημαντικό να συγκρατείτε αυτά τα κλουβιά μεταφοράς στο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μην αναπηδούν κατά την διάρκεια του ταξιδίου και να πληγώσουν τη γάτα σας. Κάνετε αυτό στερεώνοντας μια ζώνη ασφαλείας γύρω από το μπροστινό μέρος του κλουβιού.

 

Αφήστε το κατοικίδιο σας στο πίσω κάθισμα

Κρατήστε το κατοικίδιό σας στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Εάν ανοίξει ένας αερόσακος ενώ το κατοικίδιό σας βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού (ακόμη και σε κλουβί), μπορεί να τραυματίσει σοβαρά το κατοικίδιό σας.

 

Κρατήστε τους το κεφάλι μέσα

Οι σκύλοι και οι γάτες πρέπει πάντα να φυλάσσονται με ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο. Τα κατοικίδια στα οποία επιτρέπεται να βγάλουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο κινούμενων οχημάτων μπορεί να τραυματιστούν από το πέρασμα κάποιου άλλου οχήματος σε κοντινή απόσταση ή να αρρωστήσουν από την πίεση του κρύου αέρα στους πνεύμονές τους. Μην μεταφέρετε ποτέ ένα κατοικίδιο στο πίσω μέρος ενός ανοιχτού φορτηγού.

 

Δώστε στο κατοικίδιό σας πολλές στάσεις ανάπαυσης

Σταματήστε συχνά για να επιτρέψετε στο κατοικίδιο ζώο σας να ασκείται καθώς θα περπατάει και να αποβάλλει το στρες.

 

Μην αφήνετε ποτέ το κατοικίδιό σας μόνο στο αυτοκίνητο

Μια γρήγορη στάση μπορεί να σας φαίνεται σαν να είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά είναι πολύ για να αφήσετε το κατοικίδιό σας μόνο του σε ένα αυτοκίνητο. Η ζέστη είναι σοβαρός κίνδυνος: όταν έξω είναι 45-50 βαθμοί , η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητό σας μπορεί να αυξηθεί επικίνδυνα. Σε μια ημέρα υψηλών βαθμών, ακόμα και με τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας μπορεί να ανέβει πολύ έντονα. Ακόμα κι αν είστε σίγουροι για το χρονοδιάγραμμά σας  θα πρέπει να  επιστρέψετε γρήγορα στο αυτοκίνητο που βρίσκεται το κατοικίδιο ζώο ώστε να μην υποστεί αναστρέψιμη βλάβη ή θάνατο.

 

Με αεροπλάνο

Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν πιστοποιητικό υγείας για τα ζώα, που συνήθως εκδίδεται εντός 10 ημερών από το ταξίδι. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι τα εμβόλια του κατοικίδιου ζώου σας είναι ενημερωμένα και ότι δεν παλεύουν με ασθένειες που θα μπορούσαν να επιδεινωθούν από τη ζέστη ή το άγχος.

 

Ερευνήστε τον προόρισμο σας

Εάν πετάτε διεθνώς ή ακόμα και στη Χαβάη, τα κατοικίδιά σας μπορεί να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξη. Μπορεί επίσης να απαιτούν έντυπα εισαγωγής. Εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις, πού θα τεθούν σε καραντίνα και για πόσο καιρό.

 

Με πλοίο

Με εξαίρεση τους σκύλους βοήθειας, τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα σε λίγες μόνο γραμμές κρουαζιέρας. Ορισμένες γραμμές επιτρέπουν τα κατοικίδια σε ιδιωτικές καμπίνες, αλλά οι περισσότερες περιορίζουν τα κατοικίδια σε κλουβιά. Επικοινωνήστε με τη γραμμή κρουαζιέρας σας εκ των προτέρων για να μάθετε τις πολιτικές της.

X