Δωρεάν αποστολές εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 100€

Συμβουλές για να βελτιώσετε την διατροφή της γάτας σας .

Συμβουλές για τη διατροφή που βοηθάει τις γάτες να ζήσουν περισσότερο & πιο υγιείς .

Η υγιεινή διατροφή λειτουργεί ως προληπτικό φάρμακο, εξοικονομώντας σας πολλά χρήματα που θα έπρεπε να ξοδέψετε για την αντιμετώπιση ασθενειών και επιπλοκών. Με τις παρακάτω δέκα συμβουλές, μπορείτε να κάνετε αλλαγές που θα κάνουν μεγάλη διαφορά στη βελτίωση της υγείας της γατούλας σας.

• Επιλέξτε ισορροπημένη τροφή . 

Οι γάτες είναι σαρκοφάγα, και στην άγρια ​​φύση, πρέπει να κυνηγούν πολλές φορές την ημέρα για να παραμείνουν υγιείς. Είναι σημαντικό να μιμούνται τις φυσικές τους συνήθειες ταΐζοντάς τους μικρά, συχνά γεύματα. Η ποσότητα που θα ταΐζετε τη γάτα σας θα εξαρτηθεί από την ηλικία, το μέγεθος και το επίπεδο δραστηριότητας. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να προσδιορίσετε τις ανάγκες της γάτας σας. Μην αφήνετε το φαγητό έξω όλη μέρα για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής και την παχυσαρκία.

• Κρατήστε τη γάτα σας ενυδατωμένη.

Το μεγαλύτερο όφελος από τη διατροφή σε κονσέρβα είναι η υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό. Οι γάτες με ορισμένες παθήσεις υγείας που απαιτούν μεγαλύτερη πρόσληψη νερού από το κανονικό, όπως νεφρική νόσο, διαβήτης ή νόσος του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, μπορεί να ωφεληθούν από το πρόσθετο νερό σε αυτές τις δίαιτες. Οι κονσέρβες είναι επίσης πολύ εύγευστες, και μερικές γάτες θα τρώνε μια δίαιτα με κονσέρβα αντί για μια ξηρή διατροφή, ιδιαίτερα εάν είναι επιλεκτικές.

• Τροφοδοσία τόσο με κονσέρβα όσο και με ξηρή τροφή . 

Για να εξισορροπήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο επιλογών, μπορείτε να επιλέξετε να τροφοδοτήσετε έναν συνδυασμό και των δύο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο με γάτες που απαιτούν μεγαλύτερη πρόσληψη νερού αλλά απολαμβάνουν να τρώνε στεγνά καλύτερα από κονσέρβες. Είτε αναμειγνύοντάς τα μαζί είτε δίνοντας κονσέρβα τη μία ώρα ταΐσματος και ξηρά την άλλη, μπορεί να μπορέσετε να αποκομίσετε τα οφέλη και των δύο δίαιτων.

•  Κατάλληλα Συστατικά

Είναι σημαντικό να διαβάσετε την ετικέτα στο πίσω μέρος της συσκευασίας για να βεβαιωθείτε ότι τα κύρια συστατικά, τα οποία θα αναγράφονται πρώτα, αποτελούνται από κρέας και υποπροϊόντα κρέατος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γάτες είναι σαρκοφάγα και απαιτούν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες που παρέχει την κατάλληλη ποσότητα απαραίτητων αμινοξέων και λιπαρών οξέων.

 

 

X