Δωρεάν αποστολές εντός Αττικής για παραγγελίες άνω των 100€

Τα ψάρια είναι πιο απαιτητικά απο όσο πιστεύουμε!

Τα ψαράκια μπορεί να μην χρειάζονται την φροντίδα που χρειάζεται ένα γατάκι ή ένα σκυλάκια για να επιβιώσει, όμως είναι ιδιαίτερα απαιτητικά!

Κάποια από τα στοιχεια που συμβάλλουν στην μακροζωια τους είναι :

  • Μια ισορροπημένη διατροφή, όπως όλοι μας άλλωστε! Ό,τι τροφή και να τους δίνετε προσέξτε να μην το παρακάνετε. 
  • Καθαρό νερό! Η καθαριότητα ενός ενυδρείου δεν γίνεται μόνο για λόγους αισθητικής, θεωρείται απαραίτητη για να διατηρείται η εσωτερική ισορροπία. Θα πρέπει να αλλάζετε το μισό του νερού στο ενυδρείο συχνά, δεν χρειάζεται παραπάνω από αυτή την ποσότητα του νερού εφόσον αυτό έχει βακτήρια που κρατάνε τα ψάρια σας υγιή! Δεν θα πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάτε να αποχλοριώποιειτε το νερό.
  • Κατάλληλο φως! Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει κάποιον που θέλει να πάρει ψαράκι από την πρώτη στιγμή, για να καθορίσει που θα τοποθετήσει το ενυδρείο στον χώρο και τι τεχνητό φως θα χρειαστεί να προσθέσει εφόσον πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση  στο ηλιακό φως. Έτσι οι ιδιοκτήτες, με τεχνητά μέσα,πρέπει να ορίσουν ακριβώς τις δόσεις που έχουν ανάγκη τα φυτά και τα ψάρια του ενυδρείου.
  • Ένα σωστό σύστημα φιλτραρίσματος! Κάθε ζωντανός οργανισμός που βρίσκεται στο ενυδρείο εκκρίνει απόβλητα, στο φυσικό τους περιβάλλον αυτά διασπώνται άμεσα, όμως σαν κατοικίδια χρειάζονται την ανθρώπινη βοήθεια.

 

  • Κλιματιστικό νερού για την εξισορρόπηση των επιπέδων pH!

 

  • Πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με την συνηθισμένη συμπεριφορά του ψαρίου σας για να μπορέσετε ύστερα να παρατηρήσετε αλλαγές σε αυτήν σε περίπτωση αρρώστιας (ένα τρεμάμενο σώμα, συνεχές τρίψιμο σε αντικείμενα που έχει μέσα το ενυδρείο κ.α.)
  • Το ενυδρείο μας πρέπει από την πρώτη στιγμή να είναι  “στρωμένο”.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα στατιστικά που έχουν δείξει ότι το 95% της θνησιμότητας των ψαριών οφείλεται σε στην φτωχή διατροφή και την κακή φιλοξενία απο τους ιδιοκτήτες!

X